Muzieklessen

Vind eenvoudig de muziekles die het beste bij je past

Gitaar (óók electrisch of Bas), keyboard, piano, zang of MelodieHarp

MelodieHarples

De MelodieHarp is de ideale manier om kennis te maken met muziek. Al vanaf 6 jaar kan je dit instrument leren spelen.

Met een MelodieHarp stimuleer je belangrijke ontwikkelingsgebieden. Alle facetten van de vakken die je ook op school nodig hebt komen aan bod: lezen, rekenen, taal, motoriek en sociale vaardigheden. Spelenderwijs muziek leren maken met een MelodieHarp.

Pianoles Voorschoten

Pianoles

Ben je een gevorderde keyboard leerling of fanatieke pianist? We bieden een scala aan mogelijkheden om populair-, klassiek- of jazzpiano te leren spelen.

Een proefperiode van 8 lessen zonder verdere verplichtingen kan ik u aanraden!

Gitaarles Voorschoten

Gitaarles

Wil je gitaar leren spelen? We hebben voor jong en oud diverse muzieklessen.

  • Voor beginners (9 jaar)
  • Voor eigentijdse liedjes (10 jaar)
  • Voor klassiek gitaar (12 jaar)
  • Voor elektrisch gitaar (14 jaar)
  • Voor BAS-gitaar (14 jaar)
  • Voor JAZZ-gitaar (18 jaar)

De leeftijden zijn een richtlijn.

keyboardles Voorschoten

Keyboardles

Heb jij altijd al keyboard willen leren spelen? Een keyboard is véél méér dan een “portable” piano.

Keyboardles is een vlotte en veelzijdige manier om Algemene Muzikale Vorming (A.M.V.) te  krijgen en door te groeien naar de piano.

Al vanaf 9 jaar leer je noten lezen én omgaan met akkoorden en ritme.

Zangles

Zangles voor iedereen die wil (leren) zingen. Je leert noten lezen, ademhalingsoefeningen doen en je stembereik in hoog én laag te verbeteren.

Ook verdiep je je in microfoontechniek en als je wilt mag je ook optreden voor publiek. 

Gratis proefles

Gratis proefles

Wij bieden privé en groepslessen, ben je benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan de tarieven.

Muziekonderwijs voor kinderen

Onze specialisatie is Algemeen Muzikaal Vormend onderwijs voor kinderen van 6 – 10 jaar met de MelodieHarp: spelenderwijs muziek leren maken.

De MelodieHarp is van oorsprong een Russisch muziekinstrument. Doordat er een notenkaart onder de snaren wordt gelegd, kunnen kinderen al tijdens de 1e les een liedje spelen en gevoel ontwikkelen voor ritme en toonhoogte. Daar worden kinderen echt blij van.

Een groot voordeel t.o.v. bijvoorbeeld de blokfluit is dat de mond vrij blijft om de liedjes mee te zingen of mee te tellen. En niet geheel onbelangrijk, de harpachtige klank wordt (door ouders) ook als een weldaad ervaren.

Het 3 stappenplan

De MelodieHarp-notenkaart ligt onder de snaren van de cimbaal en de leerling slaat de snaar aan die zich boven de geschreven noot bevindt. Gelijktijdig telt de leerling mee in de maatsoort van het liedje, bijvoorbeeld tot drie, vier of zes. Resultaat De leerling heeft na het spelen van 40 liedjes begrip gekregen voor, maatsoorten(3/4, 4/4, 6/8) en maatindeling (bijv. de opmaat).

De MelodieHarp notenkaart ligt op de muzieklessenaar vóór de leerling en hij/zij zingt tijdens het spelen de relatieve namen. Resultaat Na wederom 40 (andere) liedjes is er begrip ontstaan voor toonhoogte, intervallen en kan hij/zij kijkend náár de cimbaalkaart op de lessenaar de noten spelen óp de MelodieHarp.

Een liedje (genoteerd op de vijflijnige notenbalk) staat op de lessenaar. De leerling leest, speelt en zingt relatief of absoluut vanaf deze informatie. Resultaat: Er is een juiste leestechniek ontwikkeld om vlot te lezen vanaf de vijflijnige notenbalk.